fbpx

AIKIDO ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

Previous slide
Next slide

Το Aikido είναι μια μοναδική και συνάμα συναρπαστική για τα παιδιά, εξωσχολική δραστηριότητα. Μια δραστηριότητα που από τη φύση της εκπαιδεύει το μυαλό και το σώμα μέσω μιας συνεχούς διαδικασίας αυτοβελτίωσης.

Εσείς που θέλετε το καλύτερο για τα παιδιά σας, ας αναλογιστείτε για λίγο με τι θα θέλατε να ασχοληθούν τα παιδιά σας; Να ασχοληθούν με κάτι που μετά από 1-2 χρόνια θα το βαρεθούν; Με κάτι που απλά είναι της μόδας ή που συνηθίζουν να κάνουν τα παιδιά της ηλικίας τους; Να ασχοληθούν με μια δραστηριότητα επειδή είναι κοντά στο σπίτι; Ή να ασχοληθούν με κάτι που αποδεδειγμένα θα τους προσφέρει ένα σωρό πλεονεκτήματα και θα τα εφοδιάσει με ικανότητες και δεξιότητες να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους;

Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Μπορείτε να κάνετε την αναζήτησή σας στο διαδίκτυο είτε να περάσετε από το dojo μας να συζητήσουμε από κοντά για τη τέχνη και τι μπορεί να προσφέρει στα παιδιά σας. Μπορείτε να συζητήσετε και με γονείς που μας έχουν εμπιστευθεί.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΦΥΗ ΠΑΙΔΙΑ!

ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ!

Κάθε παιδί έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα. Έτσι ακριβώς αντιμετωπίζουμε τον κάθε μαθητή μας, μοναδικά, για να καλύψουμε και να βελτιώσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.

Κάθε παιδί ακολουθεί τον δικό του δρόμο εκμάθησης και ανάπτυξης στη τέχνη του Aikido. Εμείς το γνωρίζουμε αυτό και θα θέλαμε να το έχετε και εσείς κατά νου.

Στα παιδιά από 8 – 13 χρονών το μάθημα αποτελείται από τεχνικές του Aikidoαεροβικές  ασκήσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Πέρα από τις ασκήσεις και σε συνδυασμό με αυτές, οι εκπαιδευτές δουλεύουν συστηματικά πάνω στον χαρακτήρα των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα για το τρόπο λειτουργίας του παιδικού τμήματος εδώ.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

Μαίρη ΑντύπαΕκπαιδευτικός
Read More
Το "Αikido" αποτέλεσε για εμένα και το παιδί μου μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για συν - άθληση, για ανταλλαγή απόψεων και μοίρασμα εμπειριών και λειτούργησε σαν αντιστάθμισμα στην καθιστική ζωή, μακριά από οθόνες και κινητά.

Μέσα από την ισοτιμία στους ρόλους γονέα - παιδιού σαν αθλούμενους και την τήρηση κανόνων και πειθαρχίας και από τα δύο μέρη, επήλθε ισορροπία στη σχέση μας, με την εφαρμογή παράλληλα των αρχών του "Αikido" στην καθημερινή μας πρακτική, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αυτο - εκτίμησης και για τα δύο μέρη, ανεξάρτητα από ηλικία και ρόλους.
Γαβριηλίδου ΣτυλιανήΕργοθεραπεύτρια
Read More
Έχω έρθει ακόμη πιο κοντά με το παιδί μου και έχει διευρυνθεί η σχέση μας και η σύνδεση μεταξύ μας.

Πριν ήμουν απλός παρατηρητής σε μια δική της δραστηριότητα, ενώ τώρα που εμπλέκομαι και εγώ ενεργά μοιραζόμαστε κοινές εμπειρίες, στόχους, σκέψεις, αγωνίες και συναισθήματα.

Το Aikido είναι για εμάς πια ένα παιχνίδι στην καθημερινότητά μας και ένας κοινός δρόμος ανάπτυξης!
Γριτσίπη ΑγγελικήΙδ. Υπάλληλος
Read More
Τι πιο όμορφο για μια οικογένεια να περνά ποιοτικό χρόνο μαζί, πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά μια κοινή δραστηριότητα.

Αποφασίσαμε ως γονείς να βρούμε μια δραστηριότητα να μας ταιριάζει και η τέχνη του Aikido είναι ιδανική γιατί αφορά όλες τις ηλικίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν παιδιά και γονείς να εξασκηθούν παρέα,να ανταλλάζουν απόψεις για τις τεχνικές και να εξελίσσονται ταυτόχρονα σωματικά και πνευματικά.

Το καλύτερο δώρο που κάναμε ποτέ στην οικογένεια μας.
Πετράκης ΝίκοςΕπιχειρηματίας
Read More
Πέρσι ακριβώς την ιδια εποχή, τα παιδιά εξοχικό με παππουδες, είμαστε Αθήνα με την σύζυγο μου συζητάμε χαλαρα για το προγραμμα των παιδιών, οτι αφορά τις δραστηριότητες τους για το νέο έτος!

Τα ζητούμενα με το κυριότερο όλων, ήταν πως θα βρούμε μια κοινή δραστηριότητα ετσι ώστε να περνάμε ωφέλιμο χρόνο ολοι μαζι, με την λύση των πολεμικών τεχνών να φαντάζει ιδανική, καθως πληρούσε ολα τα ζητούμενα μας οπως το θεμα της απόσπασης προσοχής του μεγάλου που τον εχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό έως τωρα, οπως η ιεραρχία, ο αλληλοσεβασμός, η εκμάθηση μιας τέχνης που θα τους συνοδεύει για όλη τους την ζωή, την καθημερινότητα τους, τον τροπο σκέψης τους.
Previous
Next

Το προγραμμα

Τα μαθήματα γίνονται 3 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή σε ένα τμήμα:

Παιδικό/Εφηβικό

18:30 – 19:20

Στο τμήμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 8 – 13 χρονών. Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο dojo 10′ νωρίτερα από την έναρξη του μαθήματος.

Για μικρότερης ηλικίας παιδιά απλά επικοινωνήστε μαζί μας.

Εγγραφη στο συλλογο μας

Κάθε παιδί μπορεί να έρθει στο dojo μας, τις ώρες λειτουργίας του παιδικού τμήματος, για ένα δωρεάν εισαγωγικό μάθημα. Όταν με δική του επιλογή, αποφασίσετε να παρακολουθήσει τα μαθήματα του παιδικού/εφηβικού τμήματος τότε θα πρέπει να κάνετε την εγγραφή σας στον αθλητικό μας σύλλογο.

Στο dojo μας θα σας δώσουμε τα έγγραφα που χρειάζεται να συμπληρώσετε για την ολοκλήρωση της εγγραφής των παιδιών σας.

Τα τμήματα ακολουθούν το πρόγραμμα των σχολείων. Τα μαθήματα ξεκινούν μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ τα τμήματα παίρνουν την οριστική τους μορφή αρχές Οκτωβρίου. Τα μαθήματα συνήθως ολοκληρώνονται στο τέλος Ιουνίου με τις εξετασεις για ζώνες. 

Το dojo παραμένει κλειστό στις επίσημες εθνικές επετείους, τις αργίες, όπως επίσης Χριστούγεννα και Πάσχα με βάση το πρόγραμμα των σχολείων. 

Εξετασεισ για ζωνεσ

Κάθε παιδί ακολουθεί τα μαθήματα με βάση τον χρόνο που αφιερώνει, την αντίληψη και τις ικανότητες του. Κάθε χρονιά ολοκληρώνεται περί τα τέλη Ιουνίου όπου τα παιδιά δίνουν εξετάσεις για ζώνες.

Ο διαρκής στόχος αλλά και σκοπός είναι τα παιδιά να μαθαίνουν την τέχνη του Aikido μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας έχοντας σαν γνώμονα ότι δεν πρέπει να αγχώνονται ή να πιέζονται γι’ αυτή τους τη δραστηριότητα.

 Θέλουμε τα παιδιά να περνάνε ευχάριστα και να υιοθετούν τη γνώση με τον δικό τους ρυθμό. Η εξέλιξη είναι μοναδική για κάθε παιδί και δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα. Θέλουμε κάθε παιδί να αντιληφθεί ότι κάθε φορά πρέπει να γίνεται καλύτερο για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους.

Έτσι λοιπόν και στις εξετάσεις εμείς θα αναδείξουμε τα δυνατά τους σημεία ώστε και αυτά με τη σειρά τους να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους χωρίς άγχος.

Εσείς οι γονείς, θα μπορείτε να δείτε και να φανταστείτε την εξέλιξη των παιδιών σας βλέποντας τις εξετάσεις των πιο προχωρημένων μαθητών. 

AIKIDO και για γονείς (ΝΕΟ)

Αντί να περιμένετε τα παιδιά σας να τελειώσουν την προπόνησή τους,
χαμένοι στα social media του κινητού σας,
σας δίνουμε τη δυνατότητα να ασκηθείτε και εσείς στη τέχνη του AIKIDO.

Τις ίδιες ώρες, στον ίδιο χώρο και σε προνομιακή τιμή!

Αφιερώστε 1 ώρα από τον χρόνο σας, 2 με 3 φορές την εβδομάδα και δείτε
το σώμα και τη διάθεσή σας να αλλάζουν!

Ας μεινουμε
σε επαφη!