fbpx

AIKIDO ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Εσείς πως περιμένετε να τελειώσει την προπόνηση το παιδί σας;
Εσείς πως περιμένετε να τελειώσει την προπόνηση το παιδί σας;
Βαρεμάρα ε;
Previous slide
Next slide

Θέλετε να προσφέρετε τα πάντα στα παιδιά σας. Ο χρόνος σας μοιράζεται στις διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητές τους. Και εσείς περιμένοντάς τα έχετε λίγο χρόνο να ξεχαστείτε, να χαλαρώσετε έχοντας παρέα το κινητό σας.

Στο dojo μας υπάρχει χώρος να καθίσετε και να παρακολουθείτε την προπόνηση των παιδιών σας.  Η εμπειρία μας έδειξε ότι οι γονείς κάθονται σε ένα σημείο και χάνονται στο κινητό τους. Ακόμα και τα παιδια τους που θέλουν να τα κοιτούν οι γονείς τους για να βλέπουν την καλή τους προσπάθεια και αυτά απογοητεύονται βλεποντάς τους να μην σηκώνουν το βλέμμα τους από το κινητό.

Το πρώτο τμήμα γονέων

Τον Οκτώβριο του 2022, ο σύλλογός μας πρότεινε στους γονείς του τότε παιδικού τμήματος, αντί να κάθονται χαμένοι στο κινητό τους να συμμετέχουν σε μαθήματα Aikido, έναντι ενός συμβολικού ποσού, την ίδια ώρα που ασκούνται τα παιδιά τους. Η πρόταση έγινε αποδεκτή σχεδόν από όλους τους γονείς και έτσι το πρώτο τμήμα γονέων ήταν γεγονός. 

AIKIDO - Γονείς και Παιδιά

Τα μαθήματα

Τα μαθήματα των γονέων δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα μαθήματα του τμήματος ενηλίκων. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι γίνονται τις ώρες των παιδικών τμημάτων. Κατά τα άλλα ο δρόμος που ακολουθεί ένας γονιός είναι ο ίδιος και εκείνο που ακολουθούν οι μαθητές από το τμήμα ενηλίκων. Εκπαιδεύονται πάνω στην ύλη ανάλογα με το επίπεδό τους, δίνουν εξετάσεις για ζώνες όπως κάθε μαθητής στο dojo μας. 

Οι γονείς μετά τις πρώτες τους εξετάσεις μπορούν να συμμετέχουν στις προπονήσεις του Σαββάτου σε ένα μικτό τμήμα με όλες τις βαθμίδες. Τέλος την περίοδο του καλοκαιριού, όταν το παιδικό τμήμα έχει ολοκληρωθεί, οι γονείς και τα παιδιά τους μπορούν να συμμετεχουν στις προπονήσεις των ενηλίκων με το ίδιο κόστος.

Το κόστος των μαθημάτων, για το συγκεκριμένο τμήμα γονέων, για την πρώτη τους χρονιά είναι συμβολικός και ισχύει εφόσον τα παιδιά τους παρακολουθούν μαθήματα στο παιδικό τμήμα. 

 

αξιοποίησε το χρόνο σου και
κάνε κάτι χρήσιμο για τον εαυτό σου!!!

Γιατί να συμμετέχετε στα μαθήματα;

Θα κάνετε κάτι για τον εαυτό σας

Ισως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε κάτι και για τον εαυτό σας. Κάτι οικονομικό, χωρίς να υπολείπεται σε ποιότητα, στον διαθέσιμο χρόνο σας! Εάν ήδη ασχολείστε με τη γυμναστική ή κάνετε κάποιο άλλο άθλημα, ίσως δεν είναι κακό να γνωρίσετε από κοντά και τη τέχνη του Aikido.

Θα έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά σας

To Aikido είναι μια ενδιαφέρουσα εξωσχολική δραστηριόπτητα για τα παιδιά. Με την δική σας ενασχόληση με την τέχνη θα ξεκινήσετε να μοιράζεστε κοινές εμπειρίες από το μάθημα, να συζητάτε για τις τεχνικές και να ζητάτε ο ένας την γνώμη του άλλου. Μια διαδικασία που από μόνη της θα σας φέρει πιο κοντά με τα παιδιά σας!

Θα βελτιώσετε την υγεία σας

Η εξάσκηση στο Aikido είναι γνωστό ότι επιφέρει θετικές αλλαγές στο σώμα μας. Μόλις ξεκινήσετε να ασκείστε θα δειτε τη στάση του σώματός σας να αλλάζει και ίσως να κερδίσετε και ένα πόντο στο ύψος. Οι αλλαγές σταδιακά θα επεκταθούνκαι σε άλλα σημεία και εσείς θα νιώθετε ότι, παρά την κούραση της άσκησης, να γεμίζετε με θετική ενέργεια!

Θα βελτιώσετε τη διάθεσή σας

Η άσκηση έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην ψυχική ευεξία. Απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες τονώνουν τη διάθεση, δημιουργούν συναισθήματα ευτυχίας και μειώνουν το στρες. Η ίδια η τέχνη κατά τη διάρκεια της εξάσκησης σας βοηθά να αποβάλλετε σκέψεις και άγχη της καθημερινότητας.

Απόψεις Γονέων

Μαίρη ΑντύπαΕκπαιδευτικός Π.Ε. 70
Read More
Το "Αikido" αποτέλεσε για εμένα και το παιδί μου μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για συν - άθληση, για ανταλλαγή απόψεων και μοίρασμα εμπειριών και λειτούργησε σαν αντιστάθμισμα στην καθιστική ζωή, μακριά από οθόνες και κινητά.

Μέσα από την ισοτιμία στους ρόλους γονέα - παιδιού σαν αθλούμενους και την τήρηση κανόνων και πειθαρχίας και από τα δύο μέρη, επήλθε ισορροπία στη σχέση μας, με την εφαρμογή παράλληλα των αρχών του "Αikido" στην καθημερινή μας πρακτική, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αυτο - εκτίμησης και για τα δύο μέρη, ανεξάρτητα από ηλικία και ρόλους.
Γαβριηλίδου ΣτυλιανήΕργοθεραπεύτρια
Read More
Έχω έρθει ακόμη πιο κοντά με το παιδί μου και έχει διευρυνθεί η σχέση μας και η σύνδεση μεταξύ μας.

Πριν ήμουν απλός παρατηρητής σε μια δική της δραστηριότητα, ενώ τώρα που εμπλέκομαι και εγώ ενεργά μοιραζόμαστε κοινές εμπειρίες, στόχους, σκέψεις, αγωνίες και συναισθήματα.

Το Aikido είναι για εμάς πια ένα παιχνίδι στην καθημερινότητά μας και ένας κοινός δρόμος ανάπτυξης!
Γριτσίπη ΑγγελικήΙδ. Υπάλληλος
Read More
Τι πιο όμορφο για μια οικογένεια να περνά ποιοτικό χρόνο μαζί, πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά μια κοινή δραστηριότητα.

Αποφασίσαμε ως γονείς να βρούμε μια δραστηριότητα να μας ταιριάζει και η τέχνη του Aikido είναι ιδανική γιατί αφορά όλες τις ηλικίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν παιδιά και γονείς να εξασκηθούν παρέα,να ανταλλάζουν απόψεις για τις τεχνικές και να εξελίσσονται ταυτόχρονα σωματικά και πνευματικά.

Το καλύτερο δώρο που κάναμε ποτέ στην οικογένεια μας.
Πετράκης ΝίκοςΕπιχειρηματίας
Read More
Πέρσι ακριβώς την ιδια εποχή, τα παιδιά εξοχικό με παππουδες, είμαστε Αθήνα με την σύζυγο μου συζητάμε χαλαρα για το προγραμμα των παιδιών, οτι αφορά τις δραστηριότητες τους για το νέο έτος!

Τα ζητούμενα με το κυριότερο όλων, ήταν πως θα βρούμε μια κοινή δραστηριότητα ετσι ώστε να περνάμε ωφέλιμο χρόνο όλοι μαζι, με την λύση των πολεμικών τεχνών να φαντάζει ιδανική, καθως πληρούσε όλα τα ζητούμενα μας οπως το θεμα της απόσπασης προσοχής του μεγάλου που τον εχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό έως τωρα, οπως η ιεραρχία, ο αλληλοσεβασμός, η εκμάθηση μιας τέχνης που θα τους συνοδεύει για όλη τους την ζωή, την καθημερινότητα τους, τον τροπο σκέψης τους.
Κοτσάκης ΤάοοςSenior Software Engineer
Read More
Τον τελευταίο χρόνο η συμμετοχή μου στο μάθημα του Aikido Center μαζί με την κόρη μου ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Το παιδί δείχνει να βελτιώνει τις φυσικές ικανότητες του, καθώς και την αίσθηση αυτογνωσιας και πειθαρχιας.

Η έμφαση αυτής της πολεμικης τέχνης στην αρμονία και τη ροή, υπό την εξαιρετική καθοδήγηση των εκπαιδευτών βοηθάει στην αντιμετώπιση προκλησεων και στη σωστή κρίση μιας κατάστασης από τόσο μικρή ηλικία.

Συνεχίζουμε με στόχο να γίνουμε καλύτεροι ανθρώποι, πιο μετρημένοι και αφοσιωμένοι σε οτιδήποτε κάνουμε. Aikido για τώρα, για αύριο, για χθες και για πάντα.

Αφιερώστε
1 ώρα από τον χρόνο σας,
2 με 3 φορές την εβδομάδα και δείτε
το σώμα και τη διάθεσή σας να αλλάζουν!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ AIKIDO ΓΙΑ ΕΣΑΣ;

Το Aikido πέρα από το αυτονόητο, ότι δηλαδή είναι μια αποτελεσματική πολεμική τέχνη με ότι αυτό σημαίνει για τον καθένα μας, προσφέρει ένα διαφορετικό αλλά ουσιαστικό εκπαιδευτικό σύστημα τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα.

Και αν η ανάγκη για αυτοάμυνα μπορεί να τύχει μια φορά στη ζωή κάποιου, τα οφέλη από την εκπαιδευτική διαδικασία γίνονται αντιληπτά από τα πρώτα κιόλας μαθήματα! 

H διαφορετική αντίληψη και η φιλοσοφία της τέχνης βρίσκει εφαρμογή σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας!

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19:30 – 21:00

Επικοινωνήστε σήμερα κιόλας μαζί μας στο τηλέφωνο
210 5902915 ή στο 6932239571 για να κλείσετε μια θέση.

Ας μεινουμε
σε επαφη!