fbpx

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΙΔΙΚΟ / ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

** Πρώτες προπονήσεις **

Σας ενημερώνουμε ότι οι πρώτες προπόνησεις  γνωριμίας για όλα τα νέα παιδιά θα γίνονται 

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 18:30 – 19:20 

στο τμήμα των προχωρημένων παιδιών. Εκεί θα συζητούμε με τους γονείς για τα επόμενα βήματα.

Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023

AIKIDO για παιδιά και εφήβους

AIKIDO ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Σε λίγο το dojo μας θα γεμίσει ξανά με χαρούμενες παιδικές φωνές και ενέργεια. 

Το Aikido είναι μια σύγχρονη Ιαπωνική τέχνη, ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό σύστημα ιδανικό για τα παιδιά μας. Εάν τα παιδιά σας είναι 8 έως 13 χρονών δώστε τους την ευκαιρία να αναδείξουν και να δυναμώσουν τις καλύτερες πτυχές του εαυτού τους. Εφηβοι μεγαλύτεροι των 13 χρονών ακολουθούν το τμήμα ενηλίκων.

Το Aikido δεν είναι για όλα τα παιδιά (το ίδιο ισχύει και για τους ενήλικες). Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου που ξεκινούν τα μαθήματα μπορείτε να φερνετε τα παιδιά σας για ένα εισαγωγικό μάθημα γνωριμίας με την τέχνη. 

Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα, αλλά όπως κάθε χρόνο παιδιά γράφονται στον σύλλογό μας και μέχρι μέσα Οκτωβρίου, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά τμήματα.

Τα μαθήματα στο Aikido δεν είναι σαν τα αγγλικά όπου όλα τα παιδιά ξεκινούν μαζί, και ακολουθούν μια συγκεκριμένη ύλη οπότε δεν πρέπει να χάσουν κάποια μαθήματα. Στο Aikido το κάθε παιδί ακολουθεί τον δικό του δρόμο ενώ η ύλη επαναλαμβάνεται ώστε μέσω της βιωματικής διαδικασίας να γίνει κτήμα τους. Επιθυμητό βέβαια είναι τα παιδιά να ξεκινούν. 

Το παιδικό τμήμα θα ξεκινήσει, όπως πάντα, σε ένα ενιαίο τμήμα -αυτό των προχωρημένων μαθητών- ώστε τα νέα παιδιά να εξοικειωθούν με το χώρο και το μάθημα και μετά τα μέσα Οκτώβρη τα τμήματα θα πάρουν την τελική τους μορφή δηλαδή ένα των Αρχαρίων (17:30 – 18:20) και ένα των Προχωρημένων (18:30 – 19:20). 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 590 2915.

AIKIDO για γονείς

AIKIDO ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Από πέρυσι πέρα από τα παιδιά σας φροντίσουμε και εσάς τους γονείς! Και φέτος θα ακολουθήσουμε το ίδιο μοντέλο.

Έχουμε σχεδιάσει τη δημιουργία τμήματος γονέων που θα κάνουν και αυτοί Aikido την ίδια ώρα με τα παιδιά τους σε ένα ξεχωριστό τμήμα*. Στο τέλος της διδακτικής ώρας τα δύο τμήματα θα ενοποιούνται μέσα από ένα ενιαίο παιχνίδι που θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά με τα παιδιά σας!!!

Τα μαθήματα θα γίνονται στις μέρες και ώρες των παιδικών τμημάτων.

Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά, να μάθετε περισσότερα για τη τέχνη του Aikido και τα οφέλη που θα αποκομίσουν τα παιδιά σας και εσείς από την ενασχόληση σας με αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 590 2915.

*ο χώρος μας είναι ικανός για να χωρέσει και τα δύο τμήματα παιδιών και γονέων!

Μικρές Αλλαγές για Καλύτερη Λειτουργία (1)

Ο χώρος για τα κράνη και τα παπούτσια άλλαξε. Πλέον ενεργοποιήσαμε τον χώρο, που απο καιρό είχαμε φτιάξει, ανεβαίνοντας τις σκάλες αριστερά από την είσοδο του dojo μας. Πλέον οι μαθητές θα αφήνουν τα παπούτια τους εκεί και θα χρησιμοποιούν σαγιονάρες μέχρι να φτάσουν στο τατάμι. Τις σαγιονάρες θα τις αφήνουμε περιμετρικά από το τατάμι όπως φαίνεται ενδεικτικά στην παρακάτω φωτογραφία.

Μικρές Αλλαγές για Καλύτερη Λειτουργία (2)

Από τη νέα σεζόν όλοι οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους υιοθετήσαμε τη πρακτική να καθαρίζουμε το τατάμι σε μια συνεργατική και γρήγορη διαδικασία καθαρισμού. Ο καθένας μας παίρνει ένα μικρό πανάκι και καθαρίζει ένα μικρό μέρος από το τατάμι. Η πράξη έδειξε ότι η διαδικασία καθαρισμού  διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά και έτσι είμαστε σίγουροι ότι κάθε φορά το τατάμι θα μας υποδέχεται καθαρό για μια ωραία προπόνηση.

Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και την τυπική προσωπική μας συνήθεια και συνεισφορά στην καθαριότητα, όπου πλένουμε τα πόδια μας πριν ανέβουμε στο τατάμι. 

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19:30 – 21:00

Επικοινωνήστε σήμερα κιόλας μαζί μας στο τηλέφωνο
210 5902915 ή στο κινητό 6932239571 για να κλείσετε μια θέση.

Ας μεινουμε
σε επαφη!